You are not connected. Please login or register

Вероник Шелдън

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

1 Вероник Шелдън on Нед Сеп 12, 2010 6:19 pm

Име: Вероник Шелдън
Ранг: Наемник

Ниво: 0
Опит: 0/10
Разпределителни точки:
Уникалности:
- Роден Слепец:
- Фамилиар
- Майстор на бойната тояга
Титли:

Описание:
Не обича да се отличава от тъплата с нещо повече от повреденото си зрение (повярвайте, вниманието, което привлича, когато каже, че е сляпа е твъъъърде голямо), затова носи и тъмни, често-срещани дрехи, които я правят да изглежда съвсем обикновена. Любимите й цветове са черното и червеното, в които са всички нейни притежания - якето, полуръкавиците, малкия бокс, равните ботуши и късите панталони. Изключение правят потниците й - те са в бяло. Бойната тояга закачена на гърба й от време на време привлича доста погледи, но и те са само временно внимание.
Черните си коси държи пуснати или вързани, зависи от ситуацията. Заради вродения й дефект, очите на Шелдън са червеникаво-кафеви, но пък за щастие не са лилави или жълти, че да привличат повече от нужното внимание.
Вероник

Характер:
Първото впечатление често лъже. Твърде често. При Верона това важи с пълна сила. Не, не искаме да кажем, че под външността тип "фаталистка-която-само-чака-момент-да-те-пречука" се крие нежна и ранима натура. Истината е, че тези черти отдавна са станали безполезни за нея и тя ги е набутала в най-забутаната стаичка на характера си. Защото шансът ви да се сблъскате с този тип слабост наистина е много по-малък, от колкото с "фаталистичните" й черти. Грубата керамична маска, която е носила от малка се е превърнала в нейна втора кожа и поради тази причина със сигурност никой не може да каже, че познава Шелдън. Многопластието на характера й, което озадачава всички, се дължи именно на дългите години прекарани сред утайката на обществото. Тя е способна да бъде, каквата пожелае. Най-често предпочита, обаче, да се държи като щастливец-непукист, който подминава всичко около себе си. От опит знае, че да се перчи и хвали не е полезно, поради простата причина, че един човек никога не бива да издава козовете си. Не й допада да е сериозна, тъжна или вглъбена и поради тези причини обича да се усмихва и забавлява. Разбира се, когато нещата започнат да излизат извън контрол, Вероник пали доста бързо и влиза в ролята на жената-фаталистка, която няма търпение да помете всичко по пътя си.

Биография:
Всяко нещо си има начало.
А всяко начало си има край.
Какво става обаче, когато краят се превърне в начало?!
Не всеки може да се "похвали" с "прекрасната" съдба на Вероник. Всъщност, твърде малко са онези, които биха тръгнали да се хвалят, че майка им е убийца, а баща им ... неизвестен. Тъмнокосата не знае нищо за него, освен, че по време на войната е изнасилил милата й майчица - Ерика, оставяйки я на произвола на живота. Тя, дъщеря във високопоставено и уважавано семейство, решава пък, че не иска да има дете и всячески се опитва да се отърве от зародишчето, което по-късно ще нарече Вероник. За щастие или нещастие, опитите на Ерика са успешни наполовина и малкото момиченце се ражда с проклятие, което ще го тормози цял живот - слепотата. Но не пълната и ужасяваща слепота, в която всичко е една огромна черна бездна, ами онези страшна половинчата слепота, която носи само нещастие на малкото момиченце. Ерика няма желание да гледа "изродчето", както нарича Вера и буквално я изоставя на произвола на улицата. Така, бебето, което не може да се грижи за себе си има два пътя пред себе си - да умре или някой да го спаси. Съдбата (голяма е майтапчийка, нали?!) продължава да удължава агонията на Вера и вместо да я остави да умре, я поставя под упеката на Саймън Шелдън - професионален боец, бивш майстор-учител от Академията. Но ще попитате, защо аджеба, Саймънчо не е на фронта? Ами, защото е много стар и го считат за негоден - с две думи - пенсионирал се е. Благодарение на този късмет, Вера успява да се докосне до изкуството на боя с тояга, което упражнява и до ден днешен.
Годините, които Вероник прекарва с духовния си наставник, а по паспорт и баща, преминават бързо - скитническия живот й се струва твърде интересен, за да го изостави. Но когато Шелдън умира и тя остава сама, нещата започват да стават сериозни. Момичето се принуждава да контактува и с други хора, които щом научават за вродената й дарба започват да я избягват. В началото й е трудно, но с времето успява да се приспобоси и да се превърне в това, което е сега. Продължава да пътува насам-натам, опитвайки се да не се забърква в проблеми, като преживява, вършейки дребни наемнически услуги - няма за цел да се бута при големите риби.

Дрейк :
Верен спътник на Вероник е черната пантера Дрейк. С нея се е сдобила по доста интересен начин едва наскоро. По време на игра на покер тя залага всичко, което има, а в замяна опонентът залага една от най-ценните си придобивки (която е получил незнайно как). Играта протича доста напрегнато, но в крайна сметка Вера успява да спечели. В резултат получава това, което й се полага - контрол над мощната черна пантера Дрейк. Животното е по-голямо от обикновеното за вида си и има лилав отенък на козината си - толкова наситено катранена е. През петте години, когато са били заедно, Вероник и Дрейк стават доста добра комбинация в боя. Точно заради това между тях се е зародила примитивна телепатична връзка, благодарение, на която Вера може да изпраща прости команди към пантерата, а животното да отвръща с изпращане на своите усещания.
======================================================
Сила: 10
Издръжливост: 11
Интелект: 9
Воля: 16
Ловкост: 6
Харизма: 4

ЖТ = ((Издръжливост умножено по 3)+ Силa умножено по 2 + воля) делено на 3
МТ = (Воля умножено по 3)+ Интелект умножен по 2 +Издръжливост) делено на 3.
Точност = (Сила + Ловкост + Интелект)умножено по 2/3.
Жт: 23
Мт: 25,6
МС: 2,2
Точност: 16,6

======================================================
Умения:
- - Тояги и копия (26)
- Хидра (1)
- Бойно обучение (2)
- Отбиване (2)
-- Атлетика (5)
- Паркур (1)
-- Разузнаване (5)
- Преследвач (1)

=======================================================
Предмети:
- хранителни дажби (х4)
- стимпакт (х3)
- коженото яке подплътено със сморфия (х1)
- фибички
- запалка и кибрити
- въже
Оръжия:
- Черна бойна тояга + демагическа + отровна
- Пистолети + разширен пълнител
Кредити: 40Последната промяна е направена от Вероник Шелдън на Вто Сеп 14, 2010 5:57 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти

Вижте профила на потребителя

2 Re: Вероник Шелдън on Нед Сеп 12, 2010 7:14 pm

Имаш още 6 точки на умението тояги от уникалността си.
Ако искаш може да преразпределиш в този случай, бих те посъветвал да сложиш малко на воля понеже с 1 метър зрение ще ти е малко трудно.
...........
Също така кредитите с който започва героя са равни на Харизмата им умножена по 2.
.......
Относно фамилияра, понеже вече има герой, който си прозивава животинче чрез татус ще те помоля да го промениш специалното умение. Ако искаш може да се разбереш със другия герой относно фамилиарите. Обърни се към Анабел.


_________________
Gonna Own U Like This!
Вижте профила на потребителя http://naemnici.omgforum.net

3 Re: Вероник Шелдън on Пон Сеп 13, 2010 7:48 pm

Хм, поправките са направени. Благодаря за съвета и се извинявам, че съм заела начина на призоваване - не знаех, че всяко едно става по уникален и различен начин. (:

Вижте профила на потребителя

4 Re: Вероник Шелдън on Вто Сеп 14, 2010 12:09 am

Случайно да си се подвизавала във блийч рпг-то като Вера Алексеева?


_________________
Gonna Own U Like This!
Вижте профила на потребителя http://naemnici.omgforum.net

5 Re: Вероник Шелдън on Вто Сеп 14, 2010 1:02 pm

Мне, всъщност не съм ^^
Имам ли да поправям още нещо? (:

Вижте профила на потребителя

6 Re: Вероник Шелдън on Вто Сеп 14, 2010 1:39 pm

Ами мисля, че не.... само не съм сигурен как ще ти отравя тоягата, но предполагам имаш идея Very Happy
Също така не знам дали разбра или не но не е задължително специалното умение на фамилиара ти да е призоваване. Може да е нещо друго, стига да не е прекалено ПП. Иначе си одобрена откъм история и статистики....


_________________
Gonna Own U Like This!
Вижте профила на потребителя http://naemnici.omgforum.net

Sponsored content


Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите