You are not connected. Please login or register

Описание: Пийстаун

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

1 Описание: Пийстаун on Нед Мар 14, 2010 12:03 am

Пийстаун се намира в подножието на ниска планина, на север от него се намира голяма гора, а на юг Заразната пустош. Издигнат върху хълмисто поле и ограден с полу-кръгла ограда.
Основаването на града започва преди около 30 години когато Ню Мекка изпращат група търсачи в търсене на източници на прясна дървесина и метална руда. За огромна изненада на мегаполиса, търсачите се връщат изключително скоро с добри новини. В търсенето си те попаднали на младо-образувана планина, в подножието на която растял див лес с ниски нива на радияция, като единственият недостатък бил, че Заразната Пустош се намира едва на няколко десетки километра. Независимо от това веднага била пратена партия, която да създаде малко добивно градче и да започне добив колкото се може по-скоро.
Точно тогава били и направени няколко открития:
Първо, че дърветата в леса не са обикновенни, поради това че тяхната дървесина не хващала огън и имала здравината на стомана. Факт който стреснал много и също така разбудил интересе на още повече хора.
Второто нещо което открили било че леса е опасно място, след като цяла заселническа група изчезнала безследно.
От тогава се водят много теории, че металната руда в планина е оказала ефект върху растеният и ги е направила като железни.
..........
По време на войната обаче града, вече наричан Пийстаун, решил че не иска да се подчинява на законите на Ню Мекка и обявил независимост и неутралност. Отслабеният мегаполис нямал достатъчно време и ресурси да се оправя с бунтарските селяни и затова ги оставил. Сега Пийстаун е нещо като крайпътен хан за всеки пътник и същевременно опасно място в което не се оцелява лесно.

Вижте профила на потребителя http://naemnici.omgforum.net

Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите